Het betere plan voor wonen in Rotterdam

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klimaatmars

19 juni 2022 om 12:30 - 16:00

Recht op de stad loopt mee met de Klimaatmars op zondag 19 juni in Rotterdam. Want rechtvaardig klimaatbeleid en rechtvaardig woonbeleid gaan hand in hand.

Sluit je 19 juni bij ons aan voor een woonbeleid dat mens en klimaat centraal zet.

Het voor het einde van de levensduur slopen van bouwkundig goede gebouwen is lastig uit te leggen voor wie klimaatverandering een halt wil toeroepen. Veel woningen die worden gesloopt kunnen ook goed gerenoveerd worden, wat minder impact op zowel mens als klimaat heeft. Om die reden pleiten wij bijvoorbeeld voor behoud van de Pompenburgflat. Sloop voor nieuwbouw zoals dat nu gebeurt betekent zeer grote onnodige CO2 emissies. Levensloop-verlenging door renovatie, is het enige duurzame alternatief, daarover zijn alle deskundigen het eens. Daarom ondersteunen we de petitie Sloop? Nu even niet! met de oproep aan gemeenten en woningcorporaties om voorlopig te stoppen met onnodige sloop.

We zien positieve ontwikkelingen, zoals de keuze voor transformatie van leegstaande kantoren naar woningen, maar is meer nodig in hoger tempo. Verduurzaming van bestaande woningen, vooral sociale huurwoningen, is essentieel voor het beperken van het energieverbruik en voor het tegengaan van energiearmoede. Bij zowel nieuwbouw als de keuze voor renovatie of sloop/nieuwbouw zouden de C02-uitstoot en ecologische voetafdruk van begin af in het plan moeten worden meegewogen.

In onze reactie op het nieuwe coalitieakkoord ‘Eén Stad’ voor 2022-2026 geven we de nieuwe Rotterdamse wethouder voor wonen, bouwen en klimaat mee om de koppeling tussen klimaatbeleid en woonbeleid te versterken.

We nodigen Rotterdammers uit om zich aan te sluiten bij het blok ‘Recht op de stad’

  • Verzamelen om 12:30 uur (Binnenrotte, ter hoogte van de Librijesteeg, waar ook Woonopstand verzamelt)
  • Start demonstratie om 13:00 uur

Meer info over het programma, route en praktische zaken vind je op de website van de Klimaatmars.

Gegevens

Datum:
19 juni 2022
Tijd:
12:30 - 16:00

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén