Het betere plan voor wonen in Rotterdam

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gespreksavond ‘Is huisvesting een mensenrecht of een voorrecht?’

12 maart 2022 om 20:00 - 21:45

Gratis

Gespreksavond over burgers, democratie en de rechtsstaat

Zaterdag 12 maart 2022 | 20:00 tot 21:45 | Gemaal op Zuid | inloop vanaf 19:45 | vrije toegang

Wonen is toch net zo vanzelfsprekend als voeding, kleding, zorg en onderwijs? De huidige wooncrisis laat zien dat dat niet zo is. Belegging en sloop hebben de woningvoorraad onder druk gezet. De gemeente Rotterdam sloopt sociale huurwoningen, omdat er te veel mensen in de stad zouden wonen die te weinig verdienen en maatschappelijke problemen zouden kunnen veroorzaken.

Gewone mensen verliezen hun vertrouwen in de politiek, omdat zij door de commercie en de wet- en regelgeving in de marge van de samenleving worden gedrukt, en de strijd voor hun woonrecht steeds vaker vruchteloos zien eindigen in de rechtbank.

Hoe functioneert onze samenleving; is die nog wel rechtvaardig en wat kunnen we doen om onszelf te behoeden voor een harde tweedeling?

GASTEN
Rogier Scheltes, Ellen Verkoelen, Jaap Rozema, Lila Athanasiadou, Olivier van Nooten (moderator) en Jorrit Westerhof (muziek).

Lees verder

Deze avond is onderdeel van de Expositie ‘Uitgedoofd en Ontzield’, door Joke Schot en Roland Huguenin samengesteld en ontwikkeld voor de Afrikaanderwijk Coöperatie in het Gemaal op Zuid. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.

Gegevens

Datum:
12 maart 2022
Tijd:
20:00 - 21:45
Kosten:
Gratis

Organisator

Recht op de stad

Locatie

Het Gemaal op Zuid
Pretorialaan 141
Rotterdam,
+ Google Maps

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén