© foto Joke Schot juni 2021

In het kader van Rotterdam Architectuur Maand presenteert Paviljoen … aan het water de foto-expositie Wonen in Blessuretijd – Verhalen uit Zuid van fotograaf Joke Schot en publicist Roland Huguenin.

Deze expositie is samengesteld op uitnodiging van curator Arzu Ayikgezmez, als vervolg op de fotoserie ‘Zuid WOONT!’ en de gespreksavond ‘Tafel op Zuid’ die in de zomer van 2020 plaatsvonden in Paviljoen … aan het water. De expo toont portretten van bewoners uit de Tweebosbuurt, aangevuld met beelden van hun woning en dierbare voorwerpen. De beelden worden aangevuld met tekst en audiofragmenten.

Aanleiding
Op 19 april begon de sloop van 535 sociale huurwoningen in de Rotterdamse Tweebosbuurt. Daarvoor in de plaats bouwt de gemeente 374 woningen terug, waarvan slechts 130 in de sociale sector. Een aantal bewoners die weigeren te vertrekken mogen van de rechter blijven. Woningcorporatie Vestia is hiertegen in beroep gegaan. De rechtszaak loopt nog, maar intussen wordt de buurt onleefbaar door de sloop van leegstaande panden.

Wat betekent dit voor de bewoners?
Voor Recht op de Stad maken Joke en Roland de rubriek ‘Wonen in Blessuretijd – verhalen van Rotterdammers’. Hiervoor interviewen zij bewoners over hun persoonlijke wooncrisis.

Openingstijden Paviljoen … aan het water
vrijdag              18:00–23:00
zaterdag           18:00–23:00
Openingstijden kunnen afwijken in verband met de actuele agenda en evenementen. Kijk op de fb-pagina van P…ahw

In verband met corona kan een beperkt aantal bezoekers worden ontvangen. Stuur graag even een mail als je wilt komen kijken (en eten!) via [email protected]

Adres: Brielselaan 157, 3081 AC Rotterdam

Via het OV bereikbaar met tram 2 en bus 44