De afgelopen maanden hebben we met onderzoekers, beleidsmakers, corporatiebestuurders en bewoners flink doorgedacht over het veelkoppig monster dat de wooncrisis is gaan heten. We spraken over het nut van gemengde wijken, de Rotterdamse woningvoorraad en coöperatieve woonvormen en gingen na afloop soms geïnspireerd, soms gefrustreerd, maar altijd wijzer naar huis. Is de crisis daarmee bezworen? Het antwoord laat zich raden.

Soms is er meer nodig dan praten en samen wijzer worden. De laatste Doordenkavond staat dan ook geheel in het teken van verzet. Het wordt een ode aan alle poster makende, stickers plakkende, liedjes zingende, tweets versturende, huisjes krakende en demonstraties organiserende individuen en groepen die Rotterdam rijk is. Met onder andere flitspresentaties van: Mustapha Eaisaouiyen en Pauline Wiersema. De avond wordt muzikaal begeleid door Keimpe de Jong.

Maandag 14 maart 2022 | Gemaal op Zuid | 20.00 – 21.30 uur | LIVE! Aanmelden is niet nodig

Leesvoer

Wil je vooraf alvast wat lezen of je achteraf verdiepen? Dit is de doordenk lees-, kijk- en luisterlijst #7:

Demonstranten lopen met grote banner met #woonopstand door Rotterdam. De Erasmusbrug is zichtbaar op de achtergrond.

Over de doordenkavonden

In aanloop naar de verkiezingen 2022 programmeert Recht op de stad in samenwerking met AIR zeven publieke avonden waarop we een woonkwestie publiek doordenken. Lees meer over het programma in de aankondiging Wijzer over wonen: doordenkavonden in aanloop naar verkiezingen.