Terwijl er nog geen besluit is over de sloop van de Pompenburgflat, bewoners nog mogen inspreken (6 oktober) en de nota van uitgangspunten voor de nieuwbouw RISE (drie woontorens) nog moet worden ingediend, loopt woningbouwcorporatie Havensteder zeer op de feiten vooruit en organiseert zaterdag 18 september een informatiemiddag voor bewoners – met koffie en koekjes – met projectontwikkelaar RedCompany én gemeente.

De bewonerscommissie Behoud de Pompenburg is tegen de sloop van de flat, net als ten minste 75% van de bewoners. Tien woningen staan leeg. Aan herhaalde verzoeken van Recht op de stad in juni en september om lopende sloopprojecten, waaronder Pompenburg, stil te leggen en eerst met bewoners in gesprek te gaan, wordt duidelijk geen gehoor gegeven.

Daarom houdt de bewonerscommissie tegelijkertijd met de informatiemiddag van Havensteder een bijeenkomst op de stoep. We nodigen iedereen die solidair is met de bewoners en ook voor behoud van de Pompenburgflat is uit om zaterdag 18 september (13-17 uur) langs te komen en hun steun te betuigen.

Lees hier meer over de plannen voor de Pompenburgflat en het protest.