Woningcorporaties: zijn ze nou maatschappelijk of marktgericht? De vijfde doordenkavond gaat over de maatschappelijke taak van corporaties. In Het betere plan voor wonen dat Recht op de stad in 2021 schreef, worden woningcorporaties neergezet als hoeksteen van de samenleving. Maar is het wel logisch dat we zoveel van woningcorporaties verwachten? Kunnen ze nog wel bijdragen aan de brede opvatting van hun taak, een brede doelgroep en het leefbaar maken van de stad? Immers, ze zijn vaak ook de uitvoerders van de Woonvisie waar we het niet mee eens zijn.

In de vijfde doordenkavond van Recht op de stad en AIR stellen we daarom samen met Mirthe Biemans, Arjen Zandstra en Fouad Akka de positie van woningcorporaties ter discussie. De avond wordt gemodereerd door Hasna El Maroudi en fotograaf Joke Schot en publicist Roland Huguenin nemen je mee in hun foto- en verhalenserie ‘Portretten van de laatste Tweebossers’.

Bekijk de avond hier terug (video op YouTube).

Klassieke bruine linnenkast gevuld met stapels linnenngoed

Beeld: Joke Schot

Leesvoer

Ben je nog niet uitgedacht? Dit is de doordenk lees-, kijk- en luisterlijst #5:

Over de doordenkavonden

In aanloop naar de verkiezingen 2022 programmeert Recht op de stad in samenwerking met AIR zeven publieke avonden waarop we een woonkwestie publiek doordenken. Lees meer over het programma in de aankondiging Wijzer over wonen: doordenkavonden in aanloop naar verkiezingen.

De doordenkavonden worden wisselend in Leeszaal West en Het Gemaal op Zuid georganiseerd.