Twitter is een fruitboom vol veerkracht. Als je goed kijkt, kun je ideeën of inspiratie oogsten. Gisteren ontdekte ik een boekhouder met verbeeldingskracht:

Hilledijk (c) Twitteraccount RedVooroorlogsTweebos (@tweebos)

Het bijschrift heb ik direct geoogst:

Koester het verleden, behoud de kwaliteiten van de mooiste panden. Meng renovatie en vernieuwing. Ook Zuid verdient een levendige stadswijk!

Mijn reactie:

Ik dacht dat ik droomde, omdat ik zag wat ik al zo vaak had gezien via mijn geestesoog. Opeens leek het allemaal echt. Zou ik zo dadelijk ontwaken en merken dat mijn droom alweer vervaagde? Nee, ik zag wat ik zag. Iemand had mijn droom verbeeld.

De wereld waarin je leeft is een eindeloze erfenis. Die wereld heeft een verleden dat steeds langer duurt. Een erfenis die je meekrijgt bij geboorte. Op dat moment stap je in een oneindig verhaal. Naast jouw eigen leven, is dat verhaal het kostbaarste bezit.

Sloop is minachting van het verleden. Het verleden kan zichzelf niet verdedigen, net zo min als de toekomst dat kan. Jij kunt het verschil maken door te koesteren wat goed, mooi en kwetsbaar is. Herinneringen zijn kostbaar. De dag na die prachtige vakantie of de geboorte van een kind, wis je toch ook niet alle foto’s die je hebt gemaakt.

Ik moedig je aan om na te denken over wat je doet en welke gevolgen dat voor de toekomst heeft.

Met dank aan RedVooroorlogsTweebos

Hilledijk 183AB-185AB (c) Twitteraccount RedVooroorlogsTweebos (@tweebos)

Hilledijk 223AB-229AB (c) Twitteraccount RedVooroorlogsTweebos (@tweebos)