Het AD ging gisteren mee met enkele bewoners van de Tweebosbuurt naar het kort geding om sloop van de leegstaande woningen proberen tegen te houden. Drie bewoners mochten aan het eind van de zitting nog iets zeggen. Onder hen An Rook:

Dit is een verschrikkelijk proces. Wij zijn vanaf het begin als bewoners niet serieus genomen door Vestia. We hebben geen enkele invloed gehad op het proces. En dat steekt enorm. Wij willen gewoon heel graag onze buurt, of een stukje van onze buurt, bewaren. Maar de gemeente denkt alleen maar: hoe kunnen we de stad een stukje rijker maken ten koste van de armen. Ik vind het een verschrikkelijk proces. Ik hoop dat ik dit ooit een plekje kan geven, maar ik vrees dat ik dit nog heel lang met me mee zal dragen.

Uitspraak volgt over twee weken, kort voor de datum waarop de sloop zou moeten beginnen.

Lees het hele artikel in het AD hier.