Op 26 februari namen een aantal initiatiefnemers van Recht op de stad deel aan een stadsgesprek over wonen. Mustapha Eaisaouiyen (Tweebosbuurt) was aanwezig in de studio. Er werd onder meer gesproken over besluitvorming, zeggenschap, woonbeleid en eerlijke spelregels voor de wijkdemocratie. Lot Mertens maakte een beeldverslag, bekijk het hier.

Het gesprek werd gevoerd in het kader van een reeks stadsgesprekken die de gemeente van 5 februari tot en met 5 maart voerde met bewoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en experts om te onderzoeken hoe de ‘doe-democratie’ op wijkniveau vorm gaat krijgen. De gemeente wil dat bewoners meer zeggenschap over hun leefomgeving krijgen.

Aan het gesprek deden ook mee: wethouder Arjan van Gils, Marco Pastors (NPRZ), Robert Stravers (Vestia), Zakarie el Khetabi (Woonbron), Hermineke van Bockxmeer (Stadsontwikkeling, gemeente Rotterdam), Jenny Vermeeren (Woonstad), Bas van der Pol (AIR), Teun van den Ende (Vers Beton), Carrie Jansen (columnist AD/advocaat), Els Desmet (sociaal geograaf) en Els Leclercq (urbanist).

Op 5 maart zal Mustapha Eaisaouiyen deelnemen aan de slotbijeenkomst over ‘De wijk aan zet’ (hier terug te kijken).

Op 10 februari namen een aantal van ons ook deel aan een stadsgesprek met Marco Pastors, directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, tijdens een stadsgesprek over ‘slagvaardigheid’. Bekijk hier het beeldverslag.