Op 3 juni organiseren Arminius en AIR een debat over de Rotterdamse woningnood. Gwen van Eijk praat namens Recht op de stad mee.

Andere gasten zijn TU-hoogleraar Peter Boelhouwer, Bart Kesselaar (directeur Strategie woningcorporatie Havensteder) en Nanne de Ru (projectontwikkelaar Powerhouse Company). Vanuit de politiek schuiven Hans van Putten (Leefbaar Rotterdam) en Robin de Roon (D66) aan.

Veel Rotterdammers kunnen geen normale woning meer kopen of huren. Dat geldt met name voor starters, maar ook voor zzp-ers of mensen die scheiden en plots een woning nodig hebben. De hoge huizenprijzen hebben daarnaast ook andere negatieve gevolgen, het wordt bijvoorbeeld moeilijker in Rotterdam initiatieven op te zetten. De gemeente Rotterdam wil duizenden woningen bijbouwen, waaronder zelfs noodwoningen. Maar het tempo lijkt te traag en er is kritiek op de sloop van sociale woningen. Hoe is de woningnood ontstaan en wanneer is er zicht op verlichting? Wat kunnen Rotterdammers zèlf aan deze situatie doen? En wat denken de twee politieke partijen die mogelijk na de verkiezingen van volgend jaar de grootste zullen worden: D66 en Leefbaar Rotterdam?

Het debat is voor publiek alleen via een livestream te volgen (tickets en meer info hier).

Woningnood Rotterdam