Het Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) van 6 – 10 oktober 2021 staat in het teken van de berekening van de Verenigde Naties dat er deze eeuw wereldwijd 2 miljard woningen gebouwd moeten worden. Nederland wil het komende decennium al 1 miljoen huizen bouwen. Op donderdag 7 oktober staat er een stadsdebat over het Rotterdamse woonbeleid op het programma van AFFR.

Rotterdam Speciaal: De veranderende stad

Op 7 oktober discussiëren het Architectuur-Instituut Rotterdam (AIR) en het AFFR over de huidige situatie in Rotterdam, de veranderende wijken en de (on)rechtvaardigheid van het woonbeleid. Dit doen zij aan de hand van films, waaronder Exodus en This Is My Land, tijdens Rotterdam Speciaal: De veranderende stad (donderdag 7 oktober, 19.00 uur in Lantarenvenster).

Meer informatie en kaarten Rotterdam Speciaal: De veranderende stad.

Meer film en debat

Gedurende het festival zijn zo’n 85 films te zien en diverse debatten te volgen, zoals:

  • Film en debat over solitair leven en collectief wonen: When We Live Alone (vrijdag 8 oktober, 15.00 uur in Lantarenvenster).
  • Film en debat over de invloed van het koloniale verleden op de gebouwde omgeving van vroeger en nu: Geographies of Freedom (zaterdag 9 oktober, 15.00 uur in Lantarenvenster).
  • Selectie van de 4 beste films van het festival (volgens AFFR en Architectenweb): Best of AFFR (zondag 10 oktober, vanaf 12.30 uur in Lantarenvenster).

Meer informatie en kaarten voor AFFR More than Houses.