In april deden vijf Speciale Rapporteurs van de VN een officiële mededeling aan het Rijk en de gemeente Rotterdam over het Rotterdams woonbeleid en de sloop van de Tweebosbuurt: er zijn aanwijzingen dat het woonbeleid (potentieel) leidt tot schending van het recht op huisvesting en het recht op non-discriminatie. Op 18 juni werd de VN-brief openbaar gemaakt. Inmiddels heeft de gemeenteraad erover gedebatteerd en zijn er vragen gesteld in de Tweede Kamer.

Wat betekent zo’n officiële mededeling nou precies voor het Rotterdams woonbeleid en voor de Tweebosbuurt, en wat moet er nu gebeuren?

Op 12 juli praten we daarover met drie experts op het gebied van mensenrechten en woonbeleid:

  • prof. Yvonne Donders, lid College voor de Rechten van de Mens en hoogleraar internationale mensenrechten en culturele diversiteit aan de Universiteit van Amsterdam,
  • mr. Jelle Klaas, advocaat en litigation director van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten, verantwoordelijk voor PILP (strategisch procederen voor mensenrechten),
  • dr. Cody Hochstenbach, stadsgeograaf en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdstip: 10:00 (inloop met koffie/thee) tot 12:00 uur

Locatie: Leeszaal West

Het gesprek wordt opgenomen en zal online beschikbaar komen. Er zijn een (beperkt) aantal plaatsen voor geïnteresseerden, graag aanmelden via [email protected].

Meer informatie over de VN-brief vind je hier.