In Galerie Kralingen is tot en met 13 maart 2022 een expositie over de wederopbouw in Kralingen te zien.

 

Oostzeedijk 1961 – Foto Ary Groeneveld, Stadsarchief Rotterdam

Veel mensen realiseren zich niet dat tijdens het bombardement van 14 mei 1940 ook een groot deel van Kralingen is verwoest. In tegenstelling tot het centrum werd hier in de wederopbouw wel veel woningbouw gerealiseerd.

Kralingen staat op dit moment centraal bij Platform Wederopbouw Rotterdam. Op de website staan artikelen over verschillende wederopbouwprojecten in Kralingen. Binnenkort verschijnen ook persoonlijke verhalen. Houd het programma op de website in de gaten.

Parallel aan de expositie worden enkele rondleidingen en lezingen georganiseerd. De eerste lezing zal gehouden worden in Galerie Kralingen (‘s-Lands Werf 121) op zondag 13 februari om 15:00 uur, waar oud-stedenbouwkundige Elizabeth Poot (1945) vertelt over de stedenbouwkundige ingrepen door de jaren heen en de kwaliteit van de woonblokken in het westelijk deel van Kralingen. Zij was gaf leiding aan diverse renovatieprojecten. Na afloop is er ruimte voor discussie.
Deelname aan de lezing kost 3 euro, ter plaatse te voldoen. U kunt zich opgeven door te mailen naar [email protected] onder vermelding van: lezing 13 februari.

Er is na afloop gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken en een drankje te bestellen.

Locatie: Galerie Kralingen, ’s Lands Werf 121, Rotterdam

Datum: zodra culturele instellingen open zijn t/m zondag 13 maart 2022

Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 13:30 tot 19:00 uur.

Reserveren: u kunt gratis reserveren via deze ticketlink