Zaterdag staan we op de markten op de Blaak en de Afrikaandermarkt om met mensen in gesprek te gaan over de gemeenteraadsverkiezing op 14, 15 en 16 maart en onze Kieswijzer. Onze boodschap aan alle Rotterdammers: ga stemmen, en stem voor een sociaal en eerlijk woonbeleid!

Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen maakten we een Kieswijzer om mensen die twijfelen te helpen een keuze te maken voor een politieke partij. De Kieswijzer laat aan de hand van 16 stellingen over het woonbeleid de standpunten van partijen zien. Bekijk de Kieswijzer hier.

Tijd voor een nieuwe Woonvisie

De gemeente Rotterdam wil tienduizenden betaalbare woningen slopen of het duur maken, waardoor jongeren, starters, arbeidsongeschikten, ouderen, mensen met een beperking en andere groepen geen betaalbare woning meer kunnen vinden. Jongeren blijven thuis wonen. Anderen logeren, kamperen, wonen op onveilige plekken of belanden op straat. Bewoners mogen niet meepraten over (sloop)plannen voor hun wijk en worden gedwongen om te verhuizen – soms uit Rotterdam.

Toch past de gemeente haar Woonvisie niet aan. Niet alleen mensen met lage inkomens, maar ook steeds meer mensen met middeninkomens worden gedupeerd door het huidige Rotterdamse woonbeleid.

Dit moet en kan anders. Een betere Woonvisie pakt niet alleen het tekort aan betaalbare woningen aan maar ook dakloosheid, het gebrek aan zeggenschap over (sloop)plannen voor de buurt, torenhoge huren in de particuliere huursector, en de problemen met huisjesmelkers, beleggers en speculanten.

In gesprek met Rotterdammers

Afgelopen week stonden we op zaterdag al op de markt op het Visserijplein. Woensdag waren we samen met de mensen van Het Gemaal op Zuid op de Afrikaandermarkt en was er muziek van zangeres Hilde Labadie en spoken word van Nassima Elidrissi. Ook morgen zijn Het Gemaal op Zuid en Nassima Elidrissi erbij op de Afrikaandermarkt.

Spoken word-artiest en theatermaker Nassima Elidrissi ging woensdag op de Afrikaandermarkt in gesprek met Said Bounadir over waarom het zo belangrijk is om te gaan stemmen.

Foto’s gemaakt door Lavinia Xausa