Actiegroep Wij Weigeren De Huurverhoging organiseert op dinsdag 25 januari 2022 om 20:00-21:30 uur een online bijeenkomst om bewoners- en huurdersverenigingen te informeren over de mogelijkheden om in jouw buurt de actie ‘Wij weigeren de huurverhoging’ te organiseren.

Eén jaar huurbevriezing is mooi, maar voor veel huurders is dat op termijn geen oplossing, schrijft de actiegroep op hun website.

Huurbevriezing dit jaar kan zomaar tot extra huurstijgingen leiden in de komende jaren. En de plannen daarvoor liggen al klaar. In onze laatste nieuwsbrief, te vinden op onze website, leest u meer hierover. En als die plannen doorgaan dan zijn we weer bij af. Met hogere huren, nog meer flexhuurcontracten en ondermaats onderhoud. Huurders zullen kabinet en verhuurders komend jaar opnieuw duidelijk moeten maken dat meerjarige huurbevriezing noodzakelijk is. En u hebt de sleutel tot dit succes in de hand.

Lees meer over en meld je aan voor de informatiebijeenkomst op de website. De volgende webinar is op 8 februari om 10:30-12:00 uur.

Op de website vind je ook een stappenplan voor het weigeren van de huurverhoging – dit kun je ook alleen doen. De Woonbond schreef onlangs over een huurder die in 2020 met succes de huurverhoging weigerde door deze simpelweg niet te betalen.

De actie Wij Weigeren De Huurverhoging wordt gesteund door de Bond Precaire Woonvormen en actiecoalitie Woonopstand.