Hoe willen we leven? Wat voor plek hebben we nodig om te wonen en te werken? Welke alternatieven zijn er voor de dominante eigendomsvormen en het door de markt gestuurde huisvestingsbeleid in een tijd waarin ruimte steeds schaarser en duurder wordt en burgers uit hun huizen worden verdreven?

Robert Hamelijnck en Nienke Terpsma van Fucking Good Art onderzoeken het in een serie gesprekken en excursies in en om onze eigen stad—waar collectieve en zelf-georganiseerde woonvormen ondanks de veranderde Woningwet van 2015 en het ‘Actieplan coöperatieve woonvormen Rotterdam’ van 2019 geen voet aan de grond krijgen. Zij leggen links tussen verzet en acties tegen het huidige woonbeleid in Nederland en de succesvolle Rotterdamse bewonersprotesten van de jaren ’70 en ’80. Bakema’s oproep voor “veel soorten ruimte-kwaliteit” en “woonplezierverenigingen” (1971) lijkt urgenter dan ooit.

Als wekelijkse radiouitzending gemaakt, zijn nu de eerste 4 afleveringen te beluisteren als podcastserie Shelter for Daydreams, Homes for People not Profit bij TENTonline. De afleveringen zijn meestal Nederlandstalig, soms Engels, soms een combinatie.