Dinsdag 5 oktober gingen de organisaties van de landelijke demonstraties Woonprotest, Woonopstand en Woonverzet op uitnodiging in gesprek met demissionair minister Ollongren over de wooncrisis en het falende woonbeleid. Mustapha Eaisaouiyen en Gwen van Eijk van Recht op de stad, en beiden ook betrokken bij de organisatie van de Woonopstand op 17 oktober in Rotterdam, waren erbij.

In het gesprek werd het Woonmanifest aan de minister overhandigd en benadrukten de vertegenwoordigers van de woonbeweging dat er een radicale koerswijziging nodig is om de wooncrisis aan te pakken. De organisatoren zijn nog niet tevreden na het gesprek. Gwen van Eijk:

“Het was de afgelopen weken al duidelijk dat het kabinet alleen hele kleine stapjes willen zetten, maar daar schieten de vele dakloze mensen, woningzoekenden en iedereen die noodgedwongen te duur, tijdelijk of onzeker woont niets mee op. Wonen is een grondrecht, maar de overheid neemt nu nog altijd niet de verantwoordelijkheid op zich om het recht op huisvesting voor iedereen te verwezenlijken.”

Lees het hele statement van Woonopstand, Woonprotest en Woonverzet op de website van Woonopstand.

Meedoen met de Woonopstand op 17 oktober? Dat kan op veel manieren:

  • Op zaterdag 9 oktober tussen 12 en 17 uur kun je protestborden en spandoeken maken in het Wijkpaleis. Op donderdag 14 oktober tussen 15 en 18 uur kun je terecht bij Het Gemaal op Zuid, houd onze site in de gaten.
  • Verder kun je via verschillende afhaallocaties gratis posters en stickers afhalen om te verspreiden (zie afbeelding onder. Let op: Koffie & Ambacht is deze maand alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag open).
  • Of meld je hier aan als vrijwilliger.
  • En we zien je natuurlijk op 17 oktober in het Afrikaanderpark! Je kunt je hier aanmelden voor het Facebook-event.